Electrostimulare musculară

Electrostimulare musculară

Recuperarea și susținerea tonusului muscular printr-o metodă relaxantă

Electrostimularea este o formă  eficientă de terapie musculară, bazată pe emiterea unor impulsuri electrice de intensitate joasă, care vor stimula contracția musculară. Această electroterapie este capabilă să controleze fibrele musculare în procesul de contracție-relaxare, asemanător efortului fizic susținut, însă fără a implica exercițiile cardio. Avantajele electrostimulării sunt demonstrate atât în repararea leziunilor musculare, intensificarea circulației, menținerea fermității musculare, cât și în procesul de tonifiere a mușchilor scheletici.

Electroterapia folosește o tehnică sigură, nedureroasă și relaxantă, implementată cu ajutorul a 20 de electrozi aplicați pe diferite zone de tratament. Odată stimulați, la diferite intensități electrice, mușchii vor utiliza lipidele ca substrat energetic, ajutând astfel la eliminarea adipozităților și recăpătarea tonusului muscular.

Tratamentul cu electrostimulare trebuie efectuat sistematic, cu o frecvență de 3 ședințe pe săptămână, având rezultate maxime alături de un plan alimentar corect, ajustat nevoilor fiecărui organism.  Primele efecte vor fi vizibile după aproximativ 5 ședințe, iar  tratamentele regulate vor obține un efect tonifiant remarcabil, după 1-2 luni.

Rezultate surprinzătoare se pot obține prin combinarea electroterapiei cu procedeele de estetică non-invazivă (cavitație, radiofrecvență, lipolaser, HIFU, presoterapie), în cadrul programelor de tratament personalizat fiecărei conformații corporale.

Deși este o tehnică medicală care aduce numeroase beneficii, electrostimularea musculară nu înlocuiește efortul fizic și exercițiile cardio.

Recomandări – menținerea sau recăpătarea tonusului muscular, dureri sau afecțiuni musculare

Zone de tratament –  brațe, piept, abdomen, flancuri, fese, coapse, picioare, gambe

Frecvența tratamentelor – 2-3 ședințe/ săptămână

Contraindicații – implanturi metalice, pacemaker cardiac, epilepsie, sarcină