Test intoleranțe alimentare

Test intoleranțe alimentare

57 intolentanțe alimentare într-un singur test rapid, sigur și non-invaziv

Numărul pacienților care suferă de intoleranțe alimentare se află într-o continuă creștere în ultimii ani. Intoleranța alimentară reprezintă reacția patologică apărută în urma ingerării anumitor clase alimentare, cauzată de un deficit enzimatic al aparatului digestiv sau de anumite dezechilibre metabolice. Statisticile medicale arată că, în tările dezvoltate, una din două persoane suferă de o anumită intoleranță alimentară. Nedepistate la timp, aceste reacții patologice alimentare, pot afecta calitatea vieții și pot provoca afecțiuni metabolice grave. Creșterea gradului de conștientizare în populația generală privind sănătatea și starea de nutriție, a condus la creșterea interesului pentru înțelegerea și diagnosticarea intoleranțelor alimentare.

Simptomele resimțite pot fi: balonare, cefalee, oboseală cronică, diaree (alternantă sau nu cu constipația), inapetență, greață, vărsături, iritabilitate, insomnie. Tabloul simptomatic poate include dezechilibre gastroenterologice și dermatologice semnificative. În cadrul Medstar beneficiați de testarea simultană a unui număr de 57 intoleranțe alimentare, printr-o tehnică rapidă, nedureroasă și non-invazivă, bazată pe medierea imună IgG, ce acoperă aproximativ 90% dintre categoriile alimentare utilizate la nivel european.  Clasele alimentare testate vor fi următoarele:

  • Cereale (grâu, secară, orz, ovăz, hrișcă, amarant, porumb, orez, quinoa)
  • Fructe oleaginoase (alune, nuci, migdale)
  • Fructe (banană, măr, ananas, kiwi, lămâie, portocală, căpsună, strugure, piersică)
  • Ou (albuș, gălbenuș)
  • Lapte (cazină, lapte vacă, lapte capră, lapte oaie)
  • Peste și fructe de mare (cod, ton, păstrăv, somon, creveți, calamar, caracatiță)
  • Vegetale (roșii, ceapă, praz, morcov, fasole verde, mazăre, țelină, varză, broccoli, usturoi)
  • Carne (miel, oaie, porc, vită, pui, curcan)
  • Altele (cartofi, soia, drojdie de mustar, drojdie de bere, cacao, cafea)

Recomandări – scop preventiv sau terapeutic, prezența simptomelor specifice

Frecvența testărilor – o singură dată în viață

Contraindicații – nu există contraindicații / pretabil oricărei categorii de vârstă