Teste rapide

Teste rapide

În cadrul consultațiilor, puteți beneficia de testarea unor parametri  esențiali în diagnosticul ponderal și al stării de sănătate. Evaluarea se va efectua pe loc, permitând implementarea rapidă a unui plan nutrițional optimizat, în funcție de parametrii clinici și antropometrici.

Monitorizarea nivelului glicemic este esențială, atât pentru pacienții diabetici, cât și pentru cei care urmăresc adoptarea unui stil de viață sănătos sau menținerea integrității funcțiilor organismului.

a. Glicemia reprezintă concentrația glucozei prezentă în sânge, iar dezechilibrele acesteia pot provoca probleme serioase de sănătate, care necesită intervenție imediată.

b. Testarea acidului uric seric este importantă pentru evaluarea funcțiilor metabolice , renale si a excesului proteic alimentar. Hiperuricemia sau hipouricemia pot indica dezechilibre metabolice importante cauzate de o afecțiune diabetică necontrolată. In urma testării se vor ajusta consumul de proteine cu greutate moleculară mare, consumul de alcool si lipide saturate, pentru obtinerea parametrilor optimi și a echilibrului fiziologic.

c. Determinarea colesterolului total indică dezechilibrele lipidice ale pacientului, care pot provoca tulburările metabolice, ateroscleroză sau de boli cardiovasculare. Evaluarea periodică a profilului lipidic este recomandată oricărui pacient supraponderal/normoponderal pentru tratarea sau prevenția hipercolesterolemiilor, dislipidemiilor și a patologiilor coronariene.
În funcție de valorile rezultate, se vor ajusta: aportul alimentar și calitatea glucidelor/lipidelor/ proteinelor, pentru o stare de sănătate stabilă și îndelungată.